chourouk Admin
عدد الرسائل : 306 العمر : 51 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/03/2008
| موضوع: الكـشــــــري المصري ..... الإثنين ديسمبر 08, 2008 3:06 pm | |
| الكـشــــــري المصري
مكرونة(اسباجتي+مقصوصة)يمكنكي استخدام نوع واحد أو أكثر حسب الرغبة.. رز بعدس بجبة(عدس أسمر) صلصة دقة(بفتح الدال) بصل محمر حمص مسلوق
المكرونة:------ اسلقي المكرونة جيدا..و حاسبي تعجن منك.
البصل المحمر:--------- قطعي بصلة كبيرة أو ابشريها..و حمريها في السمن مع شوية كزبرة ناشفة..في نفس الحلة اللي هنعملي فيها الرز..
الرز:--- المقادير:كوب عدس أسمر 2 كوب رز الطريقة:كمية العدس لازم تكون 1\2 كمية الرز.. اسلقي العدس..و لما يوصل لدرجة انك تقدري تندغيه حطي الرز..و زودي المية..حطي معلقة في وسط الرز و ابدأي في اضافة المية..و لما تحسي ان المعلقة هتبدأ تتحرك اقفي..و سوي الرز بعد كدة عادي..
الصلصة:----- المقادير: 10 فصوص ثوم عصير طماطم..لتر أو حسب رغبتك.. الطريقة:دقي التوم مع الملح و الفلفل و كزبرة ناشفة.. حمريهم في السمن..و بعدين ضيفي الطماطم..و سيبيها تتسبك..
الدقة: --- المقادير:فلفل أحمر..ناشف أو عادي..حسب الرغبة.. 5 فصوص توم.. 1\2 كوب خل.. 1 كوب ماء.. ملح+كمون+كزبرة ناشفة الطريقة: اضربي كل المكونات في الخلاط..(ضربا مبرحا على رأى عادل امام في مسرحية الواد سيد الشغال)
الحمص: ----- انقعي الحمص من قبلها بيوم..و بعدين اسلقيه..
عند التقديم.. المكرونة..الرز..الصلصة..البصل..الدقة..الحمص
| |
|